Bichon Frisé

(Siden er under opbygning...) 

Bichon Frisé


Bichon Frisé, er en af de ældste kendte skødehunde, Bichon Frisé – Malteser – Bolognese – Havanese stammer fra samme gruppe, som deres oprindelse fra området omkring Middelhavet. Bichon Frisé kan dateres så langt tilbage, som 230 f.k.f Bl.a. ved man, at de har været populære i Ægypten – idet Dronning Cleopatra har haft dem ved sit hof. Dette kan ses, da de er afbildet på gamle Ægyptiske sarkofager. På malerier fra Napoleonstiden og senere fra Goyas og Sir Joshua Reynolds tid ses ofte en lille hvid hund – Bichon Frisé – og den har fornøjet konger og malere, men også gadehandlere og gøglere. Klog, kærlig, vagtsom og stærk som en lille hest har den klaret sig næsten uændret op til i dag, hvor racen er udbredt i hele verden.

Racen kom til Danmark i 1978 og er langsomt men sikkert ved at erobre en plads i hundeverdenen herhjemme.

Bichon Frisé er en lille charmetrold – som ifølge standarden ikke må være over 30 cm i skulderhøjde, og den skal virke kvadratisk. Øjnene og næsen skal være sorte, og ligne 3 stk. kul placeret i en sky af hvid pels. Halen skal bæres i en smuk bue over ryggen, og den viser sit glade væsen, ved at halen næsten aldrig ligger stille.

Pelsen skal plejes ved børstning et par gange om ugen. Den skal bades, når den bliver snavset og klippes i facon. Pelsen er ikke så overvældende stor, at den bliver uoverkommeligt, Bichon Frisé pelsen fælder ikke, hvilket må siges at være et stort plus.

Bichon Frisé tilpasser sig både i frie omgivelser og i en lejlighed. Den elsker at være midtpunkt, men omgås børn og voksne med rolig værdighed. Det er en meget legesyg race, og der er ingen grænser for de kunster, den kan lære i samspillet mellem barn og hund.Sir Joshua Reynolds
billede.